Techsign
Techsign Bilgi Teknolojileri A.Ş., kimlik tanıma ve doğrulama çözümleri sunan bir teknoloji firması. Doküman imzalama süreçlerinin dijitalleştirilmesi ve dijital ortamda güvenli kimlik doğrulama dikeylerinde çözüm sunan Techsign, Ar-Ge faaliyetlerine İstanbul Teknopark'ta devam etmekte.
Temelinde biyometrik tanıma ve yapay zeka kullanan Techsign çözümleri güvenli, verimli, otomatik ve kağıtsız iş süreçleri oluşturulmasını sağlıyor. Regülasyonlar ile uyumlu KYC ürünü uzaktan müşteri edinimini, yapay zeka motoru ile biyometrik kimlik ve belge doğrulama yaparak yeni müşteri edinim sürecini evrimleştiriyor. Bulut tabanlı sözleşme yönetimi çözümü iş akışını dijitalleştiriyor ve anlık belge takibi, belge güvenilirliği, uzaktan imza ve belge üzerinde hiyerarşik optimizasyon sağlıyor.
Küresel dijital imza sektör büyüklüğü 2021 yılında 3.0 milyar USD iken 2022’de 4.1 milyar dolara yükseleceği, 2029 yılında %36.1 yıllık bileşik büyüme ile 35 milyar USD üzerine çıkacağı beklenmekte. Türkiye’de kullanımı yasalar ile elle atılan imza ile eş tutulmamakla birlikte ticari işletmelerin sorumluluğu alarak kullanmalarında yasal bir engel bulunmamakta. Son dönemde Sağlık Bakanlığı’nın bir düzenlemesi ile Biyometrik İmza kullanımının önü açıldı.
Techsign dijital imza çatısı altındaki tüm teknolojileri desteklediği için büyüyen bu pazarda yüksek pay almaya devam edecek.
Techsign’in referansları arasında Coca Cola İçecek, Papara ,Türkiye İş Bankası, TEB, Remax bulunuyor. Techsign İstanbul Teknopark’ta bulunuyor.
TECHMINE GSYO, ilk yatırımı olarak, 17 Eylül 2021 ve 17 Mayıs 2022 tarihlerinde iki ayrı işlemleTechsign’a %15 oranında ortak oldu.
Kurucularımız
Abdullah Kip
Selçuk Aktepe
Archmir
Archmir yapay zeka ve görüntü işleme teknolojilerini kullanarak araç hasar tespit süreçlerini dijitalleştiriyor. 10 Mart 2020’de kuruldu; 2020 yılında İTÜ Çekirdek Programı’na dahil oldu, 2021 yılının ilk çeyreğinde %100 tamamlanmış veri sınıflandırması ile SaaS ürününü hayata geçirdi. 13 Ekim 2022 tarihinde Servislet Yazılım ile ürün ortaklığı sözleşmesi imzaladı.
Eksper tarafından yapılan uzun, manuel hasar tespit işlemini basitleştiren Archmir, hasarlı aracın telefon ile çekilen fotoğraflarını yapay zeka ve görüntü işleme teknolojisi ile analiz ederek raporluyor. Manuel hasar tespiti sürecindeki veri girişi, uzun onay, işlem süreleri ve eksper hatası gibi kritik sorunları yapay zeka altyapısı ile otomatize ediyor. Parametrik tahminleme ve yapay zeka algoritması ile, hasarlı araç bilgilerini aldıktan sonra suiistimali önleme, hasar tespiti ve maliyet tahmini yaparak, yüksek müşteri memnuniyetsizliğine sebep veren uzun ve verimsiz hasar süreçlerini devralıyor.
Archmir ve Servislet arasındaki anlaşma, Archmir’in geliştirmiş olduğu Araç Hasar Tespit Teknolojisi ve Archmir-Servislet’in ortak geliştirecek olduğu Lastik Analizi Teknolojisi’nin ortak bir çatı altında toplanması, geliştirilecek ürünlerin yerel ve global pazarda hedeflenen müşterilere kiralanması, lisans verilmesi ve/veya satışlarının yapılması ve bunlarda elde edilecek gelirin paylaşımı ve bu süreçlerin geliştirilmesini içeriyor.
Referansları arasında Allianz, Aksigorta, HDİ, Sompo Sigorta, Tarsim, Türkiye Sigorta ve Techpo bulunuyor.
TECHMINE GSYO Archmir’e 18 Ekim 2021 ve 10 Mayıs 2022 tarihlerinde iki ayrı işlemle %15 oranında ortak oldu.
Kurucularımız
Talha Saruhan
Mustafa Çakır
Eyecheckup
Ekim 2019’da Antalya Teknokent’te kurulan “Eyecheckup” (Ural Telekom) tıbbi cihaz yazılımları geliştirmekte olan, Amerika ve Avrupa’da bayileri olan deeptech bir girişim. Bayer G4A ve TTGV tarafından sağlanan uluslararası danışmanların desteğiyle yönetiliyor ve global danışmanlık hizmetlerinden faydalanıyor. Çalışmaları bilimsel kongre ve dergilerde yayınlanıyor. Şirket sağlık sektöründe yapay zeka tabanlı süreç optimizasyonu, medikal görüntüleme ve analiz yazılımları, yapay zeka destekli medikal yazılımlar tasarlıyor, geliştiriyor, satış ve satış sonrası destek sağlıyor, yazılım performans ve mimari geçiş konularında danışmanlık hizmeti veriyor. Yapay zeka ile hastalık erken teşhisi alanında faaliyet göstermeyi planlamakla birlikte hali hazırda odaklanmış olduğu alan göz’deki anomalilerin tespiti ve göz hastalılarının teşhisi.
Şirketin vizyonu: Yapay Zeka ile göz hastalıkları erken teşhis sistemleri geliştirip tüm Dünya'da körlük vakalarının azalmasını sağlamak ve Yapay Zeka ile diğer branşlarda erken tanı ve klinik karar destek sistemleri geliştirip Dünya'da yaygınlaştırmak. Derin öğrenme ve retinal tarama tabanlı Eyecheckup sistemi yapay zeka kullanarak göz hastalıklarını otomatik tespiti ediyor. Retina görüntülerinden otonom analiz ve tanı koyma kabiliyetine sahip.
TECHMINE GSYO Eyecheckup’a Aralık 2021 ve Haziran 2022 tarihlerinde iki ayrı işlemle %10 oranında ortak oldu.
Kurucularımız
Rim Khazhin
Wamo
Malta ve Birleşik Krallık’ta bulunan ofisleri aracılığı ile ağırlıklı Avrupa ve Birleşik Krallık pazarındaki KOBİ’leri hedefleyen bir FinTech girişimi. Wamo, FCA ve Bank of Lithuania tarafından ödeme ve e-para kuruluşu olarak yetkilendirilmiş ve bu kurumların denetiminde. Bankacılık sistemi tarafından regülasyonlar ve maliyetler nedeni ile yeterince hizmet alamayan KOBİ segmentine onların ihtiyaçlarına yönelik özel geliştirilmiş ürünleri ile hizmet veriyor. Şu anda Wamo’yu kullanan 89 değişik ülkeden iş hesabı Avrupa Birliği ve Birleşik Krallık’ta yerel şirket gibi ticaret yapabiliyor.
Wamo’nun öncelikli hedef piyasası 1.6 trilyon euro hacme sahip, 43 milyon çalışanı olan 23 milyon micro işletme. Toptan ve perakende satış, konaklama, eğlence, yiyecek/içecek, danışmanlık, otomotiv yan sanayi hedeflenen başlıca sektörler. 2022 senesinde Wamo üzerinden 0.5 milyar Euro değerinde 400.000 adet işlem gerçekleşti, kart işlemleri hacmi 1150% yeni açılan iş hesapları 400% arttı.
TECHMINE GSYO Wamo’ya 28 Mart 2022 tarihinde %4 oranında ortak oldu, 2023’te alım opsiyonunu kullanarak ortaklığını %8’e çıkardı.
Kurucularımız
Yankı Önen
Artlabs
Artlabs, Mayıs 2019 yılında KWORKS Girişimcilik ve Araştırma Merkezi hızlandırma programında kuruldu. Temmuz 2019’da Tübitak 1512 projesini başlattı, 2020 yılında Türkiye çapında hizmet veren kimi zincir restoranların menülerini artırılmış gerçeklik teknolojisi ile donatarak AR Menü satışlarına başladı. Ocak ve Mart 2021’de Tübitak 1507 projesine başladı ve devamında tüm projeler 2022’de başarıyla tamamlandı.
Artlabs, ticari ve metaverse ölçeğinde 3D ve AR üretimi sağlıyor. Modern AI algoritmaları aracılığıyla birlikte çalışabilir 3D içerik üretiyor ve bunları sürükleyici deneyimler oluşturmak için API öncelikli bir çözümle dağıtıyor. Metaverse alanındaki çözümlerini genişleterek fiziksel ve dijital ticaret arasında köprü kuruyor.
Kuruluştan bu yana misyonu: online mal ve hizmet sağlayan firmaların satış oranlarını artırmak amacıyla, satılan ürünlerin tüketiciye artırılmış gerçeklik teknolojisi ile tanıtılması oldu. Böylelikle sürekli küreselleşen ve dijitalleşen dünyada ihtiyaç duyulan bir hizmeti veriyor. Şirketin vizyonu: 3D içerik üretimini yapay zeka ile demokratize etmek ve Metaverse'un temel üretim motoru olmak.
Artlabs ev dekorasyonu segmentinde AR deneyimi için lider bir pazaryerinden yinelenen gelir elde ediyor. Önde gelen küresel ayakkabı perakendecisi ile 3D & AR ve sanal deneme için bir PoC tamamladı. Şirket blok zincirindeki NFT özniteliklerinden 10 bin birlikte çalışabilir 3B varlık oluşturdu ve Space Runners (https://spacerunners.com/) için AR ve sanal deneme entegre etti.
Artlabs deneyimleri son çeyrekte 2 milyon kişi tarafından 20 milyon kez görüntülendi.
Şimdi, 3 boyutlu internete birlikte çalışabilirlik getirmek için yeni bir web3 ürününü piyasaya sürüyor. Meta veri deposu oluşturucuları ve NFT pazar yerleri ile zaten işbirliği yapmış olan Artlabs son zamanlarda Polygon DAO hızlandırıcısında 12 şirketle kohortun bir parçası olarak yatırım aldı.
TECHMINE GSYO, Artlabs’e 28 Nisan 2022’de %10 oranında ortak oldu.
Kurucularımız
Uğur Yekta Başak
Mahdi Kazempour
Sercan Demircan
Fuudy
Fuudy Mayıs 202’de kuruldu, Temmuz 2020’de ios ve android market için uygulamasının ilk sürümünü yayına aldı. Temel olarak online yemek siparişlerinde üye iş yeri çeşitliliği, yüksek deneyim ve müşteri odaklılığı ile farklılaşma amacında bir yeni nesil gıda dağıtım platformu ve Yemeksepeti, Getir Yemek, Trendyol Yemek gibi oyuncuların rakibi konumunda. Markaların %40'ının Fuudy'ye özel olduğu, en iyi satıcılar, restoranlar ve F&B tedarikçilerinin karışımına erişim ve kolaylık sağlayan pazar yeri olarak farklılaşıyor. Sektörde özel ürünler ve promosyonlar, neredeyse gerçek zamanlı ve uzun mesafeli tüm 1P teslimat gibi farklılaştırılmış değer teklifleriyle müşteri memnuniyetinde lider olma hedefinde.
TECHMINE GSYO Fuudy’ye Eylül 2022’de %2.73 oranında ortak oldu.
Kurucularımız
İlker Baydar
Cem Mirap
KuartisMED
KuartisMED, yeni doğan bebeklerin yaşam kalitesini arttırmak ve sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlamak amacıyla 2012 yılında Teknogirişim desteği ile mühendis ve tıp doktoru akademisyenler tarafindan kuruldu. Öncelikli olarak tanı koyduran, hayat kurtaran ve yaşam kalitesini artıran tedavilerde kullanılan güvenilir ve erişilebilir tıbbi cihazları üniversite iş birlikleri ile tasarlamak, geliştirmek ve üretimini yapmayı amaçlıyor. Farklı alanlardaki doktorlardan alınan talepler ve geri bildirimler doğrultusunda yenilikçi ve özgün ürünler tasarlıyor ve geliştiriyor. Firmanın piyasaya sunduğu ilk ürün NeoSAFE oldu.
Beslenme yeteneğinin objektif değerlendirilmesi amacıyla geliştirilmiş olan NeoSAFE, dünyada benzeri olmayan bir medikal cihaz. Non-invaziv sensörler aracılığı ile bebeklerin solunum ve yutma aktivitelerini izleyen, bu aktiviteleri ve değerleri özgün makine öğrenme algoritmaları ile işleyerek, beslenme yeteneğininin analizine yönelik raporu üreten NeoSAFE 2021'de Türk Neonatoloji Derneği tarafından en yenilikçi teşhis teknolojisine layık görüldü.
TECHMINE GSYO Kuartismed’e Ağustos 2022’de %2.76 oranında ortak oldu.
Kurucularımız
Ahmet Saraçoğlu
Aylin Tarcan
Spaceport
Spaceport temel olarak sanal gerçeklik (VR) üzerine kurulu üç boyutlu yüksek kaliteli ses ve video akışı motoruna sahip bir eğlence sistemi. Yüksek kalite 3D hacimsel video geliştirme ve yayınlama konusunda ürün geliştirmekte. Bu teknoloji canlı Canlı oyun ve şovlar, IP Camera sistemleri, webinar, online ihale, spor müsabakaları, video oyunları, mobil uygulamalar gibi temel müşteri ihtiyaçlarında gerçekliği artırmak için kullanılacak.
TECHMINE GSYO Spaceboard’a Eylül 2022’de %5 oranında ortak oldu.
Kurucularımız
Ahmet Oğuz Mermerkaya